2.1 C
Cluj
luni, martie 1, 2021
No menu items!

„Doar idiot fără simț critic să fii, să spui, ne dă UE, gratis, 79,8 mld în buzunar”

Must Read

Prin care se încearcă mutarea atenției cetățenilor de la problemele curente precum plata alocațiilor pentru copii dublate și a pensiilor majorate cu 40% și de la realitatea că Guvernul a pierdut controlul pandemiei, sacrificând totodată economia țării și ducând în faliment peste 100.000 de afaceri, care, înainte de pandemie erau principalii contributori la bugetul statului. Stați liniștiți că banii nu încep să vină de mâine … și nu se întreabă nimeni de unde, când și sub ce formă va scoate UE aceste sume de bani.

Problema majoră cu această încântare naivă este că ne arată lipsiți de sentimentul propriei valori și de înțelegerea critică a intențiilor politice din spatele generozității UE: doar acum o săptămână în urmă, UE ne-a îngropat industria transporturilor prin adoptarea Pachetului de Mobilitate 1 (industria transporturilor fiind printre puținele care ajută la atenuarea diferenței mari a deficitului comercial cu UE).

Să analizăm puțin cele 79,8 mld euro:

1. Perioada în care România poate utiliza aceste fonduri este 2021-2027, deci banii nu vin mâine și mai sunt câteva luni până în 2021;

2. Din totalul de 76,8 mld euro, 46,3 mld euro reprezintă fonduri nerambursabile din bugetul UE pentru perioada 2021-2027, la care România avea oricum dreptul, ca și până acum, pe bază de proiecte(cunoscute în rândul populației sub denumirea de „proiecte din fonduri UE nerambursabile);

3. Doar 16,8 mld euro vor fi acordate sub formă de subvenții, adică bani care nu trebuiesc rambursați, dar și aceste sume vor veni la pachet cu o serie de condiții privind utilizarea lor, condiții pe care nu România le va stabili!

4, 16,7 mld euro reprezintă împrumuturi viitoare la care România poate apela, dar să fie clar că și acestea vor conține o serie de condiții drastice pentru noi.

Pe de altă parte, românii trebuie să știe că primim acești bani pentru că importăm masiv din UE și suntem piața de desfacere pentru produsele UE.  Numai în 2019 am cumpărat din UE de vreo 65 de mld de euro (80% din tot importul României)  iar diferența dintre ce cumpărăm și ce vindem în UE este vreo 12 mld anual, în favoarea UE.

Deci România dă înapoi în 10 ani, 150% din banii anunțați acum.

Ba, îi dăm înapoi chiar mai repede, pentru că vreo 16 mld sunt împrumutați, iar granturile vor fi recuperate ATENȚIE … prin taxe noi impuse pe cetățenii UE, inclusiv pe români. Practic, acești 79,8 mld euro ni-i dăm singuri.

Și să mai fie clar că România primește „sprijin” pentru că dă UE siguranță la granița estică, deși este ținută în afara Schengen – împotriva tuturor valorilor pe care UE le trâmbițează.

Deci banii primiți nu sunt gratis, iar prețul plătit de România pentru banii primiți nu este mic.

Și să nu uităm un aspect: acești bani nu vor putea fi folosiți cum vrem noi, ci vin cu niște condiționări care vor spulbera și fărâma de suveranitate pe care România o mai are în prezent. Deci România „a negociat” în genunchi! Și a amanetat viitorul copiilor noștri! RUȘINE!

Acesta nu este o poziție ANTI-UE, ci DESPRE UE și DESPRE VIITORUL COPIILOR NOȘTRI!

Deci, cine are ochi de văzut, să vadă! Cine are urechi de auzit, să audă! Iar cine-și iubește copiii, familia, neamul și țara, s-o dovedească!

Sorin Naș

Președinte FORȚA NAȚIONALĂ

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -