2.1 C
Cluj
luni, martie 1, 2021
No menu items!

Cum începe școala în județul Cluj: 317 şcoli au adoptat primul scenariu pentru începerea anului şcolar, 98 au ales scenariul doi, iar în opt unităţi elevii vor învăţa exclusiv online

Must Read

În opt unităţi de învăţământ din judeţul Cluj elevii vor învăţa exclusiv online, 98 de şcoli au optat pentru scenariul doi, iar prezenţa fizică a tuturor elevilor va fi realizată în 317 de unităţi de învăţământ, a anunţat, joi, Prefectura Cluj.

Prefectura Cluj a anunţat că, din totalul de 423 de unităţi şcolare existente la nivelul judeţului, 317 au adoptat Scenariul 1 privind începerea anului de învăţământ, adică cu participarea zilnică a tuturor elevilor în şcoli cu respectarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 2 a fost ales de 98 de unităţi de învăţământ. Acesta prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea tuturor normelor de protecţie.

Prefectura a mai transmis că în opt unităţi de învăţământ din judeţul Cluj cursurile vor fi exclusiv online. Acestea sunt Colegiul Tehnic “Victor Ungureanu” Câmpia Turzii (imobilul se află în reparaţii), Şcoala Gimnazială Aghireşu, Grădiniţa cu program normal Leghia din comuna Aghiereşu, Grădiniţa cu program normal Ticu-Colonie din comuna Aghireşu, Şcoala Gimnazială Aghireşu, Şcoala primară Băgara, comuna Aghireşu, Şcoala primară Macău, comuna Aghireşu deoarece aici rata incidenţei este de peste 3 şi Liceul Teoretic “Horea, Cloşca şi Crişan”, care este o unitate privată.

Scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ din judeţul Cluj se vor actualiza pe parcursul anului şcolar, săptămânal, sau ori de câte ori este nevoie conform prevederilor legale, a mai transmis Prefectura Cluj.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -