2.1 C
Cluj
luni, martie 1, 2021
No menu items!

UBB, fruntaș între universități la competițiile naționale de finanțare. Proiectele câștigătoare, în valoare de 7 milioane de euro

Must Read

 

 

Universitatea Babeș-Bolyai este pe primul loc pe țară între universități, obținând cea mai bună performanță la competițiile naționale organizate de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), în anul anterior.

 

La nivel național, UBB se clasează pe primul loc în funcție de proiectele finanțate câștigate, care sunt 29 la număr. Totodată, universitatea clujeană a fost premiată și din punctul de vedere al valorii cumulate a proiectelor, cu suma de aproximativ 7 milioane de euro.

UBB a câștigat proiecte în toate domeniile majore de cercetare. Cea mai bună performanță a fost obținută de profesorii și cercetătorii UBB specializați pe științe sociale și economice. Rata de succes a finanțării proiectelor lor a fost de 45,45%. Astfel, 10 dintre 22 de proiecte finanțate la nivel național au fost depuse de Universitatea Babeș-Bolyai.

„Le mulțumim și îi felicităm în egală măsură pe cei care au participat și pe cei ce au câștigat în această competiție, pentru efortul depus şi excelenţa dovedită. Această competiţie, la fel ca altele desfăşurate în anul 2020, a reconfirmat poziția de lider a UBB în topul competitivității naționale în ceea ce privește cercetarea științifică fundamentală multi-/inter-/ transdisciplinară  și exploratorie”, a declarat prof. univ. dr. Adrian Petrușel, prorectorul UBB pentru cercetare, dezvoltare, inovare și doctorate.

CITEȘTE ȘI:

 

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -