2.1 C
Cluj
luni, martie 1, 2021
No menu items!

Senatorul Attila confirmă că Ungureanu este cel care a vrut demiterea lui Șușcă

Must Read

Acum o săptămână, managerul Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca, Petru Șușcă, a fost demis din funcție. În locul său a fost numită doamna doctor Claudia Gherman. Petru Șușcă a declarat în cadrul unui post de televiziune, că fostul deputat de Cluj, actual deputat de Buzău, Emanuel Ungureanu, a fost cel care a stat în spatele demiterii sale de către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„În data de 23 decembrie, Ministru Nelu Tătaru a semnat un Ordin de Ministru prin care m-a numit în funcția de Manager Interimar pe o perioada de 6 luni. În dată de 4 ianuarie. Vlad Voiculescu m-a revocat din funcție printr-un Ordin de Ministru care are la baza un referat din 6 ianuarie. Ordinul de Ministru prin care a fost numit un nou manager este dinaintea referatului prin care am fost demis”, a spus Petru Șușcă, la un post de televiziune.

„Mai mult decât atât, la o jumătate de ora, au schimbat și Consiliul de Administrație al Spitalului Județean. Sunt mai mult decât convins că acest deputat care a plecat de la Cluj la Buzău este în spatele acestei mârșavii” a spus Șușcă, făcând referire la deputatul USR Emanuel Ungureanu, potrivit Bună Ziua Cluj.

Invitat în cadrul emisiunii Bună Ziua Cluj Live, senatorul Laszlo Attila a confirmat că într-adevăr ar fi fost vorba despre insistențe din partea deputatului de Buzău pentru demiterea lui Șușcă.

„E adevărat că eu am fost nevoit să plec după exprimarea votului, dar apoi am aflat de la domnul Patriciu Achimaș că domnul deputat Ungureanu a forțat nota, în sensul că i-a solicitat ministrului să promită că domnul Șușca va fi demis de la Spitalul Județean Cluj. A cerut asta în comisia reunită, după ce s-a exprimat votul. Atunci domnul deputat a tot insistat să scoată o promisiune din partea domnului ministru, să fie o prioritate demiterea domnului Șușca”, a declarat pentru BZC László Attila.

Deputatul Patriciu Achimaș a declarat pentru BZC că, deși Ungureanu nu a dat nume, datorită modalității în care acesta a pus problema, s-a putut deduce ușor că centrul discuției era chiar fostul manager al Spitalului Județean Cluj.

„Cu nume și prenume nu s-a discutat, dar s-a discutat despre demitere, despre respectarea unor controale și rapoarte ale unor controale din urmă din diverse spitale. Cine cunoaște situația, poate deduce despre ce era vorba. Fiind din Cluj, era ușor de intuit despre ce este vorba, era ușor de dedus din context. Și colegii care nu erau din Cluj au realizat despre ce era vorba”, a spus Patriciu Achimaș-Cadar.

De asemenea, László Attila a subliniat că activitatea managerială a lui Petru Șușca a avut un impact pozitiv asupra Spitalului Județean Cluj.

„Ceea ce ține de activitatea managerială a domnului Șușcă, trebuie să spun că nu este pentru prima dată când a fost demis. A mai fost demis vreo 3 ore anul trecut și, de asemenea, au fost depuse din partea domnului deputat nenumărate plângeri penale care sunt în diferite etape, nu știu care stadiile lor. Dar, ceea ce vă pot spune este că acest spital a avut un excedent de vreo 58 de milioane de lei din activitatea medicală. Din câte îmi amintesc, domnul Șușca a preluat mandatul cu aproximativ minus 13 milioane de lei. Bineînțeles, au fost fel de fel de conflicte și, în același timp sunt câteva proiecte în derulare care sunt foarte importante pentru sistemul medical clujean”, a adăugat senatorul clujean.

Ungureanu îl acuză pe Attila că minte

Contactat de BZC, deputatul Emanuel Ungureanu a declarat că cele spuse de senatorul László Attila sunt minciuni și prezintă drept dovadă o înregistrare cu declarația sa oficială de la audierea ministrului Vlad Voiculescu.

„Este o minciună colosală și se poate vedea pe Facebook declarația mea oficială de la audierea lui Voiculescu și răspunsul lui. Nu există nicio referire la demiterea lui Șușcă. Am vorbit în principiu despre toți managerii de spitale care au propuneri de demitere în urma unor controale, să fie analizate și Voiculescu să ia măsuri. Nu l-am nominalizat pe Șușcă, nu i-am spui domnului ministru să îl demită pe acesta. Declarația nu este acolo și este vorba despre principiu. Dacă ai tone de rapoarte de la comisia de control și nu te uiți la ele, de ce le faci? Nu m-am referit la un manager anume, nu l-am nominalizat pe Șușca și nu am zis că ar trebui să demită un manager în mod specific. Am vorbit despre toți managerii care s-au dovedit incompetenți prin prisma rapoartelor tehnice”, a declarat Ungureanu, scrie BZC.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -