2.1 C
Cluj
luni, martie 1, 2021
No menu items!

Ziua de Cluj | Paul Năoian, cunoscut în Cluj ca și „alergătorul la bustul gol”, își dorește să ajungă la cursa de la Cercul Polar

Must Read

Paul are 28 de ani, locuiește în Cluj-Napoca și lucrează ca îngrijitor de persoane vârstnice la domiciliu, iar în timpul său liber participă la competiții sportive în scop caritabil. Acesta spune că scopul său pe acest pământ este acela de a inspira cât mai multă lume la mișcare în aer liber și de a ajuta copiii și persoanele în vârstă. 

Paul a povestit, pentru ZIUA de CLUJ, cum a debutat în lumea „sportului”, dar și ce l-a motivat să alerge la bustul gol, chiar și la -20 de grade:

„Am început să alerg în anul 2016, luna noiembrie, iar prima competiție a fost în luna Iunie 2017, în Austria-Salzburg 30k trail. Neavând antrenament am abandonat cursa la km 28. Până în anul 2018, alergam doar în pantaloni scurți și tricou. Însă în 2019, am văzut un articol despre Wim Hof care a urcat pe Everest doar în pantaloni scurți și sandale, lucru care m-a ambiționat și am început să alerg la bustul gol.”

De a lungul anilor, tânărul a participat la multe competiții dificile, cea mai recentă fiind în data de 1 decembrie 2020, la ultramaratonul de 52 de km, unde a alergat doar în pantaloni scurți.  

„Mă tot întreb dacă a fost un vis sau realitate … Pe data de 1 decembrie am participat, la Cluj, EcoTrail Ultramarathon 2020 și vreau să vă mulțumesc din suflet tuturor pentru susținere. În timpul cursei, din păcate, am deviat de la traseu de trei ori și am alergat 2k în plus.

Partea nebună este că am alergat 52k și am reușit să termin competiția consumând doar 4 geluri izotonice, fără apă sau altceva. Am terminat pe locul 13 cu timpul de 5:11:53. Am stabilit și un nou record personal, alergarea la bustul gol/iarna 52k cel vechi fiind de 22k. Nu renunța niciodată la visele tale !”, a scris Paul pe Facebook, după finalizarea competiției. 

Despre visurile sale, Paul zice că: „Top 1 este să particip la competiția de la Polul Nord “cursa mică” de 193k, dar pentru a-mi îndeplini acest vis, am nevoie de sponsori. Iar Top 2 să urc pe muntele Everest fără oxigen suplimentar.”

Pentru a le putea atinge, se ține antrenat permanent, alergând săptămânal zeci, chiar sute de km și încercând mereu să își depășească propriile limite. 

Luna trecută a reușit să ajungă pe Vârful Moldoveanu, stabilind un nou record: „Astăzi am stabilit un nou record personal , alergare la bustul gol până pe Vârful Vlădeasa. Este pentru prima dată când reușesc să alerg în pantaloni scurți până la 1836m . A fost un vânt foarte puternic , au fost momente când nu îmi mai simțeam nasul și carnea de pe corp parcă vroia să se desprindă de os.

Credeam că nu voi reuși să ajung pe vârf din cauza vântului îmi pierdusem încrederea și am zis: “ Asta este, ultimii pași, ultima alergare, ultimul bilet “ . De fiecare dată când ies la alergat spun în gândul meu : “ Fă ca această alergare să fie memorabilă, deoarece ar putea fi ultima ta aventură”.

Când ești zdrobit, părăsit de toți singurul lucru pe care trebuie să-l faci este: “Să faci pace cu tine ,să ierți și să mergi înainte”! Nu dramatizez deloc, acesta este adevărul, aventurile mele și viața mea. De data aceasta m-am ridicat singur și acum nimeni nu mă mai poate răni . Nu renunța la tine nicioadată ! ”, a fost mesajul pe care l-a transmis Paul pe contul său de Facebook. 

O recomandare pe care o face tuturor este să iasă la alergat, indiferent de temperatură. Dată fiind și această perioadă grea pe care o traversăm, Paul ne transmite câteva sfaturi: „ Știm cu toți că în perioada iernii se face mai puțină mișcare decât vara când este foarte cald. Nu trebuie ca iarna să fie inamicul nostru, bucurați-vă de  zăpadă și lăsați sistemul imunitar să funcționeze. Ieșiți afară respirați aerul rece și conectați-vă cu natura. 

Multă lume mă consideră nebun, dar am alergat sute de km doar în pantaloni scurți și nu am fost niciodată bolnav de fapt sunt mai puternic și am multă energie. Dacă nu puteți alerga mulți km, mergeți la o plimbare, eliberați-vă  mintea și a doua zi veți avea mai multă energie și dornici pentru o nouă zi de muncă. În interiorul nostru avem o inimă de vikingi:  „Luptăm, progresăm și ne depășim limitele.”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -