1 C
Cluj
joi, februarie 25, 2021
No menu items!

„Am depus un referat de aprobare”

Must Read

 

 

Problema a fost ridicată în ședința consiliului local de luni, 22 februarie, de o tânără patinatoare, Ioana Egry, și un antrenor de patinaj viteză, Gheorghe Pârv.

 

Aceștia au arătat că nu au un spațiu unde să se poată antrena în oraș, la acest capitol Clujul fiind în urma altor orașe din țară care au răspuns nevoii acestor sportivii. Ioana Egy a spus că orașe cum sunt Târgu Mureș, București sau Brașov, au amenajat patinoare acoperite, care pot să funcționeze tot anul.

„Nu avem unde să ne antrenăm, doar iarna, pe frig, la temperaturi de -5, -10 grade Celsius, când e aproape imposibil să rezistăm. Am dori un patinoar acoperit, care să funcționeze tot timpul anului pentru patinaj artistic, patinaj viteză sau hochei. Față de sportivii din alte orașe, Târgu Mureș, București sau Brașov, noi suntem dezavantajați. Vă rog din suflet să includeți un patinoar printre proiectele orașului”, a spus Ioana în ședința consiliului local.

„Multe municipii au luat-o înaintea Clujului”

Cu toate că orașul nostru are o istorie foarte veche a patinajului, găzduind în trecut mai multe concursuri, atât de patinaj artistic, cât și de patinaj viteză, de-a lungul timpului, această ramură a istoriei Clujului a fost dată uitării.

„Multe municipii au luat-o înaintea Clujului, la Brașov se dorește construirea unui al doilea patinoar acoperit. Iar activitatea din patinoar aduce mulți spectatori, au echipă în Liga Națională de hochei, patinatori viteză. Propun ca patinoarul să se realizeze în Parcul Est sau în Sopor. La Miercurea Ciuc fiecare copil merge zilnic fie la patinaj, fie la înot”, a spus Gheorghe Pârv, care este și președintele Asociației Județene de Patinaj.

Boc: „Trebuie să fiu sincer și să vă spun că astăzi nu avem un asemenea proiect în analiză”

Primarul Emil Boc a afirmat că, în prezent, municipalitatea nu are în analiză un proiect de acest fel, însă s-a declarat deschis la dialog și la găsirea unei soluții pentru construirea unui patinoar închis.

„Cunosc parțial această preocupare, patinoarul de la Poiana Brașov a fost finanțat de guvernul României, dacă mai țin bine minte, când eram premier. Trebuie să fiu sincer și să vă spun că astăzi nu avem un asemenea proiect în analiză. Nu refuz o discuție și găsirea unei soluții ca din fonduri europene, naționale sau din parteneriat public-privat. Clujul merită așa ceva”, a spus Boc.

Consilier local USR-Plus: „Am depus astăzi un proiect privind construirea unui patinoar acoperit”

Consilierul local din partea Alianței USR-Plus, Radu Boloveschi, a afirmat că, în urma discuțiilor din consiliul local, a depus un referat de aprobare a unui proiect de hotărâre privind construirea unui patinoar acoperit la standarde olimpice în Municipiul Cluj-Napoca.

„Pe raza municipiului nu există, în momentul de față, un patinoar acoperit, unde copiii și sportivii să practice și să se antreneze pentru diferite sporturi pe gheață. Orașul nostru are o istorie foarte veche a patinajului, fiind chiar inițiatorul acestui sport, găzduind multe concursuri, atât de patinaj artistic cât și de patinaj viteză. La inițiativa patinatorilor acelor vremuri, în urma cu aproape 200 de ani, a fost construit lacul din Parcul Central, fiind special amenajat pentru a putea fi desfășurate sporturi pe gheață”, a scris consilierul local pe pagina sa de Facebook.

La Cluj s-a înființat pentru prima dată Asociația de Patinaj, fiind chiar primul club specializat pe o ramură de sport din țară. Primii campioni la patinaj artistic și viteză au fost clujeni, primele concursuri au avut loc la Cluj, unde s-au desfășurat inclusiv demonstrații de către cei mai cunoscuți patinatori internaționali ai acelor vremuri.

CITEȘTE ȘI

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Vor avea voie elevii cu mărțișoare și flori la școală de 1 și 8 Martie?

   Elevilor le este interzis să aducă mărțișoare și flori la școală de 1 și 8 martie, potrivit ordinului comun...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -