9 C
Cluj
marți, aprilie 13, 2021
No menu items!

Dohotaru, plângere penală după scandalul de la Tarnița! Ecologistul, amenințat din nou pe internet

Must Read

Dejul, în șantier! Se modernizează trotuarele și drumurile de pe mai multe străzi. Ce zone sunt vizate?

   Primarul municipiului Dej, Costan Morar, a anunțat că mai multe lucrări de modernizare se află în curs de desfășurare...

FOTO. Femeie din Baciu, rănită GRAV într-o EXPLOZIE în propria casă

   O femeie de 50 de ani a fost rănită grav după ce a avut loc o explozie în casa...

 

 

Adrian Dohotaru, împreună cu un grup de ecologiști din Cluj, se luptă în ultimii ani Abdul Rahim și alți tineri care organizau petreceri și plimbări cu bărci cu motor pe lacul Tarnița. Dohotaru susține că săptămâna trecută a fost amenințat telefonic de Abul Rahim, iar acum un alt prieten al cetățeanului arab a formula amenințări pe internet.

 

Victor Vic, prieten cu Abdul Rahim, a tunat și a fulgerat în ultima perioadă în direcția lui Adrian Dohotaru și a oamenilor care îl susțin pe fostul deputat: „O să mor cu careva din ei de gâtul lui pe fundul Tarniței când îi mai prind acolo. Îmi asum tot ce vorbesc”, a fost mesajul care l-a determinat pe Dohotaru să meargă la poliție.

„Am depus plângere penală la adresa dlui Victor Vic, prieten cu Abdul Rahim, amândoi pasionați de bărci cu motor, pentru amenințare cu moartea. Am depus sesizare la poliție și la adresa dlui Abdul Rahim pentru același tip de amenințări. Inițial, mi-am propus să ignor astfel de amenințări, dar la sugestia multora dintre voi, am mers la Poliție pentru că este anormal ca astfel de comportamente să fie încurajate în spațiul public.”, a scris Dohotaru pe rețelele de socializare.

Dohotaru o vrea demisă pe Rocsana Contras

Adrian Dohotaru nu este de acord cu numirea Rocsanei Contraș, fosta iubită a lui Abdul Rahim, în fruntea Ariilor Protejate Cluj. Activistul susține că Rocsana Contraș nu a dovedi nicio calificare, în afară de apartenența PNL, pentru ocuparea unei astfel de funcții importante.

„Nu pot să nu constat lipsa de profesionalism a Rocsanei Contraș. Dânsa e angajată pe filieră PNL în Consiliul Județean, ca șefă la Arii Protejate, cu rol de constatare a contravențiilor pe lac, potrivit viitorului regulament de navigație, aflat în dezbatere publică. După ce a băut apă din Tarnița, ca să ne demonstreze cât de puțin poluată este apa din care beau clujenii, clamează apoi că a dormit în timpul audierii publice pe tema regulamentului de navigație pe lacurile Tarnița și Beliș-Fântânele, pe care trebuie să-l aplice, pentru a ne anunța ulterior cât de poluată e totuși apa. Dar nu din cauza proprietarilor de ambarcațiuni motorizate, nu din cauza proprietarilor „care au construit ilegal, a celor care deversează fecalele în Tarnița, dar și a turiștilor care aruncă deșeuri”, așa cum arătăm într-o petiție semnată de 9.000 de clujeni, ci din cauza medicamentelor aruncate în lac. Nu cred că o persoană ca Rocsana Contraș trebuie să conducă un birou de Arii protejate, de aceea am cerut prin petiție demisia dânsei. Nu pentru că am avea personal ceva cu dânsa, ci pentru că nu a dovedit nicio calificare, alta decât apartenența la PNL, pentru a ocupa această funcție. ”, a spus Dohotaru.

Bărcile cu motor, interzise pe Tarnița

Adrian Dohotaru a câștigat lupta cu cei care făceau spectacol pe Tarnița și Beliș-Fântânele la bordul unor ambarcațiuni cu motor. Activistul a reușit în august, 2020, să convingă Guvernul că bărcile cu motor nu au ce căuta pe Tarnița.

„Ca urmare a solicitărilor societății civile și ale parlamentarilor din județul Cluj, reprezentanți ai tuturor partidelor, am analizat problematica și am aprobat o modificare la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României, în urma căreia a fost interzisă navigația pe cele 2 lacuri”, a declarat ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode la vremea respective.

Încălcarea reglementărilor privind folosirea oricărui mijloc motorizat care utilizează carburanți fosili pe cele două lacuri poate atrage o sancțiune de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice. În funcție de gravitatea lor, se aplică amenzi între 3.000 lei – 5.000 lei, respectiv 1.000 lei – 3.000 lei, pentru încălcarea diferitelor puncte stipulate în regulament.

Sunt interzise, printre altele, desfășurarea activităților de întreținere a ambarcațiunilor, deținerea oricăror materiale și echipamente, precum și desfășurarea oricăror alte activități direct pe suprafața lacului și/ sau în imediata vecinătate a acestuia, dacă există riscul de scurgeri. De asemenea, este interzis să se arunce sau să se scurgă în lac obiecte sau substanţe de natură a crea o piedică sau un pericol pentru navigaţie sau o sursă de poluare.

Sunt însă și excepții. Pe suprafața lacurilor este permisă navigația vaselor de agrement şi sportive, precum şi a celor având ca scop deservirea populaţiei, propulsate cu vâsle, vele, pedale și motoare electrice, care respectă caracteristicile tehnice de funcţionare şi prevenirea poluării mediului şi sunt conduse de personal calificat şi brevetat pentru a presta această activitate, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Dejul, în șantier! Se modernizează trotuarele și drumurile de pe mai multe străzi. Ce zone sunt vizate?

   Primarul municipiului Dej, Costan Morar, a anunțat că mai multe lucrări de modernizare se află în curs de desfășurare...

FOTO. Femeie din Baciu, rănită GRAV într-o EXPLOZIE în propria casă

   O femeie de 50 de ani a fost rănită grav după ce a avut loc o explozie în casa acesteia. Victima a fost intubată,...

„Suntem spre limita maximă a capacității. Cu greu facem față”

   Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că situația din secțiile de terapie intensivă din Cluj este una îngrijorătoare și că se fac eforturi...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -